Puhelinnumero

Kysy lisää!

+358 400 804 657

Uusi modulaarinen mallisto kantaa ytimekkäästi nimeä R ja ne sopivat peräosaa vaihtamalla esimerkiksi kaivinkoneisiin, kuormaajiin ja kurottajiin. Uuden malliston tärkein ominaisuus onkin niiden aikaisempaa monipuolisemmat käyttömahdollisuudet sekä lisävarusteet.

Se, miten sama tuote sopii erilaisiin konetyyppeihin, on hyvin yksinkertaista. R-sarjan energiakoura koostuu kahdesta osasta; tuotteen etupäänä toimii varsinainen JAK-energiakouran leikkuuosa, jonka perään liitetään haluttuun konetyyppiin sopiva peräosa. Näin yksi ja sama koura saadaan valjastettua energiapuun keruuseen esimerkiksi kaivinkoneissa, kuormaajissa tai kurottajissa.

Uuden R-malliston myötä JAK-energiakoura vapauttaa ajattelun tiettyihin konetyyppeihin liittyvästä työkalusta monikäyttöisyyden suuntaan. Käytännössä tämä tarkoittaa parempaa ja kustannustehokkaampaa ratkaisua ennen kaikkea niille konekuljettajille ja yrityksille, jotka käyttävät työssään monipuolisesti erilaisia koneita.

R-malliston energiakourat soveltuvat monipuolisesti erilaisiin konetyyppeihin

Sama energiakoura moneen eri koneeseen

Uusia R-sarjan energiakouria on tällä hetkellä saatavilla kolmea eri kokoa: JAK-200R, JAK-250R sekä JAK-300R. Malleihin liittyvät numerot viittaavat kouran katkaisuläpimittaan millimetreinä, mutta ne antavat myös viitteen käytettävän konetyypin kokoluokasta. Esimerkiksi kaivinkoneiden kohdalla jako menee niin, että 200R on tarkoitettu käytettäväksi pienemmissä 1,8-5 tonnin kaivureissa, 250R keskikokoisissa 5-12 tonnin kaivureissa ja 300R on tarkoitettu käytettäväksi suurissa, yli 12 tonnin kaivinkoneissa.

Tuotteisiin liittyvä jaottelutapa onkin osin tuttu JAK-Metalli Oy:n aikaisemmista kaivinkoneisiin tarkoitetuista kouramalleista. Kysytyimpiä energiakouria ovat perinteisesti kaivinkoneisiin sopivat mallit, mutta kysyntä myös erilaisiin kuormaajiin ja kurottajiin on kasvanut. Asiakas pääsee helposti käsiksi uuteen R-mallistoon, sillä JAK:lla kokoonpannaan R-sarjan tuotteet käyttövalmiiksi halutulla konetyypin mukaisella peräosalla varustettuna.

Peräosan vaihtaminen on suunniteltu siten, että se onnistuu pienellä vaivalla myös itse. Näin R-mallisto tuo vapautta energiakouran käyttöön, eikä sen tarvitse olla sidottu vain tiettyyn konetyyppiin tai käyttötarkoitukseen. Tavoitteena onkin, että uusi energiakoura antaa käyttäjälle mahdollisuuden kehittyä työtehtävien ja uusien koneiden hankkimisen myötä.

Läpivienti R-mallien pyörittäjän yhteydessä mahdollistaa kouran rajattoman kiertämisen oman akselinsa ympäri

R-sarjan energiakouriin on saatavilla myös aikaisempaa monipuolisempia lisävarusteita

R-sarjan energiakouriin on myös saatavilla useita lisävarusteita. Yksi oleellisimmista R-sarjaan liittyvistä lisävarusteista on pyörittäjä, joka tuo energiakouran käyttöön paljon lisää erilaisia työskentelyn tulokulmia sekä monipuolisempaa liikettä tehokkuuden ja tarkkuuden maksimoimiseksi. Pyörittäjän yhteyteen asennettavan läpiviennin avulla kouraa voidaan myös pyörittää rajattomasti oman akselinsa ympäri.

Lisävarusteena hankittava keräilijä on myös erittäin hyödyllinen ja suosittu energiakouran lisävaruste. Sen avulla etenkin pienemmän puukasvuston raivaaminen onnistuu nopeasti, kun jo kaadetut puut pysyvät keräilijässä samalla, kun kouralla katkotaan uutta. Keräilijän tehokkuus perustuukin ennen kaikkea työn suorittamisessa ja puun lastauksesta syntyvien edestakaisten liikkeiden vähenemiseen.

R-sarjaan on uutena lisävarusteena saatavilla myös erityinen saha, jolla onnistuu useampien tai paksumpien puiden katkaisu siististi verrattuna tavalliseen leikkuuterään. Kyseessä on siis kovan luokan tekijöille suunniteltu lisävaruste, joka tuo erityistä tehokkuutta raivaustyöhön. Tällä hetkellä sahaa on mahdollista saada vain 300R-mallin yhteyteen.

Valikoimista löytyy myös monia muita valinnaisia lisäosia, joista jokainen on kehitetty jotain tiettyä käyttötarvetta varten. Voit tutustua tarkemmin lisävarusteisiin jokaisen kouran omalta esittelysivulta.

Lisävarusteilla käyttäjät voivat muokata omaa R-sarjan kouraansa kuhunkin käyttötarpeeseen sopivaksi

Tutustu tarkemmin R-sarjan energiakouriin

Uusista R-sarjan energiakourista löydät lisätietoa verkkosivuiltamme kunkin konetyypin omalta alasivulta. R-sarjan energiakouria myyvät JAK-Metallin jälleenmyyjät ympäri maailman. Kotisivuiltamme löydät lähimmän jälleenmyyjäsi, joka auttaa mielellään sopivan tuotteen valinnassa.

JAK-Metalli Oy:n valmistamat tuotteet ovat saavuttaneet nykyisen muotonsa vuosien tuotekehityksen ja käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Tätä nykyä yrityksen toiminnassa yhdistyy voimakkaasti kotimainen osaaminen sekä kansainvälisiltä kentiltä kerätty entistä monipuolisempi alaan liittyvä tieto. Uusi R-mallisto tuo mukanaan uuden aikakauden ja varmistaa JAK-tuotteiden pysymisen kehityksen kärjessä.

Kerromme myöhemmin taas lisää toiminnastamme ja tuotevalikoiman laajenemisesta. Muista seurata meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa!

 

COPYRIGHT 2020