Puhelinnumero

Kysy lisää!

+358 400 804 657

Koneurakoitsija Henri Rantala on tottunut työskentelemään haastavissa olosuhteissa. Hänellä on ollut JAK-energiakoura käytössään noin 5 vuotta, eikä vaihtoa toiseen merkkiin ole tarvinnut enää ajatella.

Näppärä käytettävyys ja huolettomuus olivat Rantalalle tärkeitä valintakriteereitä, sillä yrittäjä haluaa viettää päivänsä asiakastöissä, ei korjauspajalla.

“Teen energiapuunkorjuuta eteläisen Keski-Suomen alueella, jossa maasto on usein melko haastavaa; jyrkkiä rinteitä joiden alla suota, toisinaan taas kivikkoista metsää. Kohteet ovat nuoria metsiä, tienvarsia, pellonlaitoja, maisemaraivauksia sekä ongelmapuiden poistoa. Työstä 80 % on nuorten metsien kunnostuksia, joissa kohteet ovat olleet yleensä n. 20 – 30 vuotta oman onnensa nojassa tai varttuneita metsiköitä, joissa puu ei täytä vielä ainespuunkorjuun mittoja. Tällaisia kohteita olisi kallista, hidasta tai jopa mahdotonta suorittaa metsurityönä, mutta näissä töissä JAK-energiakoura on aivan parhaimmillaan. Samalla kertaa voidaan tehdä metsän ikärakenne tasaus: raivaus, niukka ensiharvennus ja huonojen ylispuiden poisto, jolloin metsä jää hyvään kasvukuntoon.

Koneurakointi Henri Rantala
Koneurakoitsija Henri Rantala on tottunut työskentelemään haastavissa olosuhteissa

Olen käyttänyt vuosien varrella monenlaisia energiakouria, mutta JAK-koura eroaa muista selvästi käytettävyydessä ja toimintavarmuudessa. Aiemmin vaurioita tuli usein ja erilaista korjaus- ja huoltotyötä piti tehdä vähän väliä. Kaikki pajalla käytetty aika on pois yrittäjän vapaahetkistä ja palkkapussista.

JAK-koura on kompaktin kokoinen ja rakenteeltaan yksinkertainen. Se kestää käyttöä huomattavasti paremmin kuin aiemmat käyttämäni energiakourat. Säännöllinen rasvaus on tärkein huoltotoimenpide, sillä pääsee jo pitkälle.

Voimaa myös ison puun katkaisuun

JAK-energiakoura on mielestäni todella monipuolinen laite. Voin ottaa sillä nopeasti pienen puun pois, mutta siinä on voimaa isonkin puun katkaisemiseen. Koura on vahva ja luotettava, ei tarvitse vääntää ja kääntää, jotta puun saa poikki. Siksi sillä saa poistettua myös asutusten lähellä olevat ongelmapuut turvallisesti.

Bonuksena energiakourassa minulla on JAK:n suunnittelema kantokäsittelylaite, jolla ruiskutetaan kantokäsittelyureaa juurikäävän leviämisen estämiseksi. Tällaista ei ole ollut aiemmin saatavilla tämän tyyppisiin giljotiinikouriin.

Koneurakointi Henri Rantala
Bonuksena Henrillä on energiakourassa JAK:n suunnittelema kantokäsittelylaite

Ammatilaisille tai harrastekäyttöön

Olen ollut erittäin tyytyväinen JAK-energiakouraan ja saamaani palveluun. Huolto- ja varaosapalvelu toimii moitteetta. Minulla on ollut alusta asti tunne, että JAK:lla asiakkaan tarpeita kuunnellaan herkällä korvalla ja tuotekehitystä tehdään koko ajan nimenomaan asiakkaan tarpeista käsin.

Voin suositella JAK-energiakouraa niin ammattilaisille kuin harrastekäyttöönkin. Se on loistava lisälaite kaivinkoneeseen. Samalla koneella voi ensin kaataa puut, sitten vaihtaa kauhaan ja alkaa tien tekoon. Se sopii 100 prosenttisesti myös ympärivuotiseen energiapuunkorjuuseen.”

Katso alta Henri Rantalan haastattelu

 

COPYRIGHT 2024 |

Powered by Bautomo