Puhelinnumero

Kysy lisää!

+358 400 804 657

JAK-300 on todellinen raskaansarjan energiakoura

JAK-300 on jykevin kaivinkoneille tarkoitettu energiakouramme. Se on suunniteltu käytettäväksi yli 12 tonnin painoisissa kaivinkoneissa. Kokonsa puolesta JAK-300 sopii mainiosti etenkin suurempien puiden kaatajaksi, mutta se soveltuu erinomaisesti myös pienemmän kasvuston raivaamiseen.

Suuren kokoluokan kaivinkoneissa käytettäväksi suunniteltu JAK-300 katkaisee kerättävän puun siististi ja tarkasti halutusta kohdasta maanpinnan tasosta lähtien. Tämän energiakouran tehokkuuden huomaa kuitenkin parhaiten, kun vastassa on jotain tavallista haastavampaa. JAK-300 nimittäin katkaisee myös suuremmat puut vaivattomasti aina 30 cm paksuuteen saakka.

JAK-300:n leuat ottavat pettämättömän otteen puusta kuin puusta. Kouran lujaan puristukseen joutunut puuaines leikkaantuu siististi kouran leikkuuterän ansiosta. Kouran laajalla avaumalla voidaan katkaista myös useampia puista yhdellä kertaa, eikä kouran leikkausvoima hyydy suurenkaan massan kohdalla. JAK-300:n korkea profiili varmistaa tukevan otteen puusta käsittelyn aikana. Leikkuuterän voi tarvittaessa myös irroittaa, jolloin energiakoura toimii puukourana.

 

JAK-300 Energiakouran tekniset tiedot

  • Paino: 570kg
  • Katkaisuläpimitta: 300 mm
  • Käyttöpaine: 250-300 bar
  • Minimiöljynvirtaus: 60 l/min
  • Avauma: 840mm
  • Törmäyslevynkorkeus: 505 mm

Kiinnikkeet

JAK-300 varustetaan asiakkaan haluamalla kiinnikkeellä.

JAK-300 Energiakouran ominaisuuksia

➔ CE-hyväksytty
➔ Valmistettu Suomessa
➔ Kahden vuoden takuu
➔ Irrotettava terä
➔ Voimakas ja kestävä
➔ Korkea rakenne

Katso JAK-300 Energiakouran esittelyvideo

Videolla esitellään monipuolisesti JAK-300:n toimintaa. Kuten videolta näkee, energiakoura katkaisee puut halutusta kohdasta korkealta tai aivan maanpinnan tasolta. Videolla nähdään myös JAK-300:n lisävarusteena saatava keräilijä, joka mahdollistaa useiden puiden keräämisen sekä katkaisemisen ilman ylimääräisiä ja aikaa vieviä liikeratoja.

JAK-300 etsii vertaistaan käyttäjää

JAK-300 on luokkansa todellinen raskaansarjan mestari, joka ei pelkää haasteita tai kovaa työtä. JAK-300 on luotu ennen kaikkea kovaan ammattikäyttöön, eikä sen laadussa ole tehty kompromisseja. JAK-300 on suuren kokoluokan kaivinkoneen paras työkalu silloin, kun raivaustyö halutaan tehdä tehokkaasti ilman keskeytyksiä.

Jos energiakouralla halutaan käsitellä tehokkaasti erikokoista puuainesta, on JAK-300 todellinen suunnannäyttäjä. Sen avulla hoituu kevyesti kaikenlainen energiapuun korjuu, sillä JAK-300 ei hyydy paksumpienkaan runkojen kohdalla. On selvää, että energiapuun keräämisen tehokkuus on pitkälti kiinni siihen käytettyjen välineiden laadusta. Tämän vuoksi haluamme varmistaa, että JAK-300 tekee tämän parhaalla mahdollisella tavalla.

Laadukkaan ja tehokkaan energiakouran vaatimukset on asetettu ammattilaisten keskuudessa erittäin korkealle. Tästä syystä JAK-300 on kehitetty tiiviissä yhteistyössä alan rautaisten ammattilaisten kanssa, jolloin olemme voineet varmistaa sen laadun ja toimintakyvyn myös todellisissa olosuhteissa. Olemme saaneet myös huomata, että JAK-300 on lunastanut paikkansa markkinoilla ja sen laatuun luottavat yhä useammat alan ammattilaiset.

JAK-300 energiakouran ylivoimainen katkaisuteho ja kestävyys ovat todistetusti maailman huippua. Tästä syystä olemme erityisen ylpeitä saadessamme käyttää SSAB:n arvostettua Hardox-terästä tuotteidemme perusmateriaalina. “Hardox In my Body” takaa sen, että energiakouramme ovat luotuja kestämään.

JAK-300 energiakouran lisävarusteet

Energiakouran käyttöä voidaan monipuolistaa varustamalla sitä seuraavilla lisälaitteilla:

Keräilijä

JAK-300:aan tarkoitettu keräilijä optimoi työn tehokkuutta ja säästää aikaa. Jos energiakouran tarkoituksena on raivata pienempää ja tiheämmin kasvavaa puuainesta samalta alueelta, tätä prosessia voidaan tehostaa ja nopeuttaa huomattavasti lisävarusteena hankittavan keräilijän ansiosta. Keräilijä tekee raivauksesta helppoa ja nopeaa, kun sama alue voidaan käsitellä pienemmällä vaivalla.

Yksinkertaisuudessaan keräilijä toimii siten, että keräilijän omat leuat pitävät kiinni energiakouran katkaisemista puista sillä välin, kun energiakoura katkaisee samalla kertaa lisää puuta vierestä. Tällä tavoin energiakoura voi kerätä yhdellä kertaa samaan nippuun useita erillään kasvavia puita. Näin energiakoura saadaan pienillä liikkeillä täyteen puutavaraa ilman, että mitään tarvitsee laskea välillä maahan. Vasta kun koura on täynnä, voidaan koko nippu siirtää yhdellä liikkeellä haluttuun kohteeseen.

Keräilijä siis säästää aikaa ja vaivaa erityisesti puiden ylimääräiseen siirtelyyn liittyen.

Kallistaja

Kallistaja tuo JAK-300:n käyttöön lisää ketteryyttä, tehokkuutta sekä uusia tulokulmia kaivinkoneella raivauksen parissa työskentelyyn. Kallistajan avulla energiakouraa voidaan kääntää jopa 90° molempiin suuntiin, jolloin sen hallittavuus yltää huippuluokkaan myös haastavammissa tilanteissa. Tällöin kaivinkoneella tehtävät raivaustyöt onnistuvat helpommin ja tarkemmin, koska se mahdollistaa helpomman pääsyn vaikeisiin kohteisiin.

Kallistajan avulla puusta jää myös jäljelle vähemmän hävikkiä, kun leikkaus kyetään suorittamaan aina halutusta kulmasta ja mahdollisimman läheltä maata. Järeä teräksinen kallistaja on luotu kovaan rasitukseen vaativissa olosuhteissa. Kallistajan huolto on myös helppoa ja nopeaa.

Pyörittäjä

Pyörittäjä parantaa kouran käyttömahdollisuuksia ja ulottuvuutta, jolloin puun käsittely on helpompaa. JAK-300 lisävarusteena hankittava pyörittäjä tuo työskentelyyn lisätehoa parantamalla energiakouran hallintaa.

Pyörittäjä toimii nimensä mukaisesti niin, että se mahdollistaa energiakouran pyörittämisen varren akselin suuntaisesti. Tämä mahdollistaa monipuolisesti erilaisia työskentelykulmia ja helpottaa raivausta etenkin haastavassa maastossa työskennellessä.

Kuva tulossa
Kuva tulossa

Pikaliikeventtiili

Pikaliikeventtiili parantaa energiakouran työskentelyä mahdollistaen vähemmän voimaa tarvitsevien toimintojen nopeamman liikkeen. Pikaliikeventtiilin toiminta perustuu öljyn virtauksen muuttamiseen silloin, kun nopea liike on maksimaalista voimaa tärkeämpää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pikaliikeventtiilin avulla energiakoura voidaan sulkea nopeammin silloin, kun sen ei tarvitse käyttää voimaa. Nopeus palautuu normaalille tasolle silloin, kun energiakoura saavuttaa kovempaa puristusvoimaa vaativan pisteen.

Kaatotuki

Vaikka JAK-300 on jo itsessään tukeva koura puunkäsittelyyn, voidaan puiden hallintaa parantaa vielä entisestään erillisen kaatotuen avulla. Energiakouraan liitettävä erillinen kaatotuki tekee puun hallinnasta helpompaa ja turvallisempaa. Lisävarusteena hankittava kaatotuki nostaa energiakouran törmäyslevyn korkeutta ja näin varmistaa puun tukevan hallinnan.

Kaatotuki on tarpeellinen lisävaruste muun muassa silloin, jos raivattava puu on esimerkiksi lahoamisesta johtuen hauraampaa. Kaatotukea vasten pehmeämpi puu pysyy helpommin kasassa, eikä liikuteltaessa katkea painovoiman vuoksi niin helposti suoraan leukojen yläpuolelta.

Kahden vuoden takuu

Tuotteemme ovat saavuttaneet nykyisen muotonsa kovassa käytössä syntyneiden kokemusten ja pitkäjänteisen tutkimustyön perusteella. Koska tiedämme mihin energiakouramme kykenevät, pystymme antamaan tuotteillemme myös markkinoiden parhaan takuun.

Tuotteemme ovat paras valinta heille, jotka osaavat arvostaa työn tehokkuutta ja laatua. On olemassa vain yksi JAK!

Kuvia JAK-300 Energiakourasta

Alla olevasta kuvagalleriasta voit tarkastella JAK-300 malliamme eri kuvakulmista sekä erilaisilla lisävarusteilla varustettuna. Pientä kuvaa klikkaamalla näet saman kuvan koko ruudun kokoisena. Tässä näkymässä voit selata kuvia vasemmalta oikealle, tai sulkea näkymän oikeassa ylälaidassa olevaa ruksia painamalla.

Haluaisitko lisätietoa? Ota rohkeasti yhteyttä?

Jos kaipaat lisätietoa JAK-300 energiakouraan liittyen tai haluaisit tietää lähimmän JAK-jälleenmyyjäsi, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Voit myös pyytää tarjouksen, jos haluat tilata tuotteen suoraan tehtaaltamme.

COPYRIGHT 2020